.

СТАТТІ МИХАЙЛА ГАФІЇ ТРАЙСТИ

joi, 8 martie 2012

Християнські вірші Євдокії Лаврюк


ХРИСТИЯНСЬКІ ВІРШІ ЄВДОКІЇ ЛАВРЮК

Минулого 2011 року у клузському Видавництві «GEDO» побачили світ три збірки християнської поезії Євдокії Лаврюк (Боботи), мова йде про два томи україномовної творчості авторки, «Християнські пісні і вірші» і том авторської румуномовної та перекладів з української християнської поезії.
Євдокія Лаврюк народилася 21 травня 1940 р. в селі Верхня Рівна на Мараморощині і разом зі своєю сімє’ю (чоловіком, двома синами, дочкою і чотирма внуками) є членами Християнської євангелської баптиської церкви.
Про свою творчість Євдокія Лаврюк говорить:
«Господь мені подарував талант писати вірші для Його слави, а також і силу перекласти 450 віршів та пісень з румунської на українську мову, а також багато віршів та пісень я переклала з української християнської поезії на румунську мову. Це мій подарок для людей, які пізнають велику Господню любов до грішного люду, яку нам доказав через жертву Свого Возлюбленого сина Ісуса Христа – Спасителя душ наших».
Євдокія Лаврюк свідома шо в її творчості, щодо української мови, є багато недоліків, але всеж таки вона впевнена, що зуміла передати своїм читачам, що найголовнішим в світі понад все є передати своє життя в Господні руки.
Вітаємо Євдокію Лаврюк з появленням її збірок і бажаємо її творчої наснаги.

Лариса-Міхаєла ТРАЙСТА

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu